Wat moet je weten over Starwars?

Weet je wie Starwars heeft geproduceerd? Ken je de hoofdpersonen van Starwars en weet je waar het verhaal over gaat? Allemaal weetjes over Starwars die interessant zijn om te weten. Je wilt misschien weten hoeveel films er zijn gemaakt. We vertellen je graag alles over Starwars.

Waar gaat Starwars over?

Het verhaal Starwars is geschreven en geproduceerd als film door George Lucas. De film gaat over een strijd tussen goed en kwaad. Het mooie verhaal speelt zich af in een sterrenstelsel ver weg. De hoofdpersonen strijden een ultieme strijd. Jedi presenteert het goede en strijd met Sith die wordt gezien als een kwade tegenhanger. Het lichtzwaard is hun wapen van keuze. 

Hoeveel Starwars films zijn er?

De Starwars films die het belangrijkste zijn bestaan in totaal uit 11 films. Het beste is om de films in chronologische volgorde te kijken zoals George Lucas dit ook bedoeld heeft. Kijk Starwars op releasedatum. Je doet jezelf een groot plezier ermee, zeker als dit je eerste reis is naar de melkweg ver weg. Je begint met Episode IV: A new hope. Dit is de eerste film Starwars die uitkwam in 1977.

Hoe kijk je Starwars op releasedatum?

Als je de eerste keer gaat kijken is het goed om te beginnen met de eerste en oudste Starwars film. Je begint met Starwars episode IV: a new hope waarin een groot deel van het conflict en het karakter dynamiek goed wordt neergezet. Doordat je deze eerst kijkt zal die je door de reeksen meevoeren die volgen. Begin je ergens anders dan zullen verrassingen en wendingen niet te zien zijn.

Nadat je bent begonnen met A New Hope uit 1977 ga je de releasedatums gewoon verder en je zult het verhaal goed kunnen volgen. De belangrijkste zijn de 11 volgende Starwars films op chronologische volgorde:

●       Starwars Episode IV; A New Hope (1977)

●       Starwars Episode V: The Empire Strikes Back (1980)

●       Starwars Episode VI: Return of the Jedi (1983)

●       Starwars Episode I: The Phantom Menace (1999)

●       Starwars Episode II: Attack of the Clones (2002)

●       Starwars Episode III: Revenge of the Sith (2005)

●       Starwars Episode VII: The Force Awakens (2015)

●       Rogue One: A Star Wars Story (2016)

●       Starwars Episode VIII: The Last Jedi (2017)

●       Solo: A Star Wars Story (2018)

●       Starwars Episode IX: The Rise of Skywalker (2019)