Waar gaat Starwars over?

Het verhaal speelt zich af in een sterrenstelsel wat wordt omschreven als ver, ver weg. Starwars is geen harde science fiction, maar lijkt meer op een ruimte sprookje. In Starwars zul je ridders, prinsessen en slechteriken tegenkomen. Het kwaad in het verhaal onderscheidt zich van het goede. De personages die slecht zijn dragen altijd zwart en hebben een rood zwaard. De goede kant gebruikt groene of blauwe lichtsabels en dragen het liefst bruin en beige.

De films bestaan uit twee trilogieën en vertellen het verhaal van Anakin Skywalker. De leermeester Obi-Wan leidt Anakin Skywalker op tot Jedi. Het is de bedoeling dat Anakin Skywalker vrede brengt in het universum. Dat gaat niet lukken omdat Anakin Skywalker overloopt naar de Dark Side. Anakin Skywalker transformeert tot de superschurk Darth Vader.

De personages die je moet leren kennen van Starwars

●       De jonge Jedi Anakin Skywalker die Darth Vader wordt.

●       Luke Skywalker, de zoon van Anakin

●       Obi Wan Kenobi, de leermeester van Anakin en Luke

●       Prinses Leia Organa, die strijd tegen Darth Vader en de zus is van Luke

●       Han Solo, een smokkelaar die Luke en Leia helpt om het kwaad te bestrijden

●       Chewbacca, het harige vriendje van Han Solo

●       C3PO, de betweterige robot

●       R2D2, Een blauw-witte robot

●       Meester Yoda, geeft Luke zijn laatste training

●       Keizer Palpatine, de opperschurk die de baas is van Darth Vader.

The Force kom je veel tegen in Starwars

The Force speelt een belangrijke rol in de Starwars films. Het is een kracht en energie die zorgt voor het universum. De kracht (The Force) wordt door de Jedi’s gebruikt voor het goede. De Sith, de bad guys zullen The Force gebruiken voor het slechte. Door The Force kunnen dingen worden bewogen zoals deuren en stenen met je gedachten.

Het gedrag kan zelfs beïnvloed worden in Starwars. Luke Skywalker is een simpele boerenknul die leert omgaan met de Force. Hij is de Jedi die het moet opnemen tegen Darth Vader. Luke Skywalker is de broer van Prinses Leia.

Darth Vader blijkt zijn vader te zijn. In de end helpt Darth Vader Luke om alles te vernietigen wat de bad guys hebben opgebouwd. Darth Vader zal sterven in Luke’s armen

Een Starwars event bezoeken. Waar kan dit?

Als je een echte Starwars fan bent en alle films hebt gekeken, dan is het mogelijk om naar een Starwars event te gaan. Je zult ogen te kort hebben wat er allemaal te zien is op een Starwars event. Waar je dit kunt doen? Dat leggen we je graag uit.