Wie is George Lucas?

George Lucas is de schrijver van Starwars. De geestelijke vader van de Starwars films regisseerde vier van de zes Starwars films. George Lucas is geboren op 14 mei 1944 en begon na het afstuderen van de filmacademie met het schrijven van de eerste Starwars film. George Lucas staat bekend om de kaskraker Indiana Jones die hij regisseerde met Steven Spielberg.

Wie zijn de hoofdfiguren van Starwars?

De hoofdfiguren uit de films van Starwars. Ken je ze nog? Starwars zou niet een succes zijn zonder de hoofdrolspelers in de films. Het verhaal dat in de ruimte afspeelt tussen goed en kwaad. We gaan je alles vertellen over de meest populaire hoofdfiguren die speelden in de Starwars films.

De brutale maar charmante Han Solo

Han Solo heeft zijn hart op de goede plek maar komt ondanks zijn criminele verleden steeds in de problemen. Een anti held die soms een beetje egoïstisch is.

Princess Leia, populair uit de drie oudere Starwars films

Princess Leia is geen vrouw die gered moet worden. Ze staat in de oudere films van Starwars haar mannetje. Princess Leia is niet op haar mond gevallen en is een diplomatiek personage. De Princess heeft kracht en een doorzettingsvermogen en een echte Starwars icoon. Princess Leia is handig met pistolen.

Het tragische verhaal van Anakin Skywalker (Darth Vader)

Anakin Skywalker wordt overgenomen door de dark side. Het tragische verhaal wordt overgenomen door Darth Vader. Een typische Bad Guy denk je op het eerste gezicht. Toch gaat er achter het masker veel meer schuil.

Het verhaal vertelt je alles over het verliezen van controle. Het gaat over het verleden, geliefden maar ook om de kracht om door te gaan. Darth Vader is een populair personage in Starwars.

De schattige baby Yoda

In de serie van Starwars wordt een bounty hunter vergezeld door baby Yoda. Het is niet een jongere versie van Yoda en wordt in de serie ook wel the child genoemd. Baby Yoda is sterk en onervaren maar is vooral ondeugend. Baby Yoda groeit uit dat een waar fenomeen in de Starwars serie.

De kleine droid R2-D2

De droid R2-D2 is een slim personage en staat Obi-Wan en Anakin Skywalker terzijde. De kleine droid is er vanaf het begin bij in de Starwars films en heeft mede-personages gered in de films. De droid R2-D2 is een personage die kan vliegen en speelde een belangrijke rol bij de vernietiging van de Death Star.

De krachtige Jedi Obi-Wan Kenobi

Obi-Wan Kenobi is een Jedi die kracht, rust en kalmte uitstraalt. Jedi Obi-Wan Kenobi werd vertolkt in de eerste drie films door Alec Guinness. De legende van de Jedi kon voortgezet worden nadat het stokje is overgenomen door Ewan McGregor.

De Ewok

In de film Starwars heeft de Ewok geen naam. De Ewok is klein en heeft in The Return of the Jedi een belangrijke rol gespeeld voor de overwinning van planeet Endor. De Ewok komt klunzig over maar was in staat om de strijd te winnen tegen de clones. Met primitieve wapens en veel gebrul heeft zich de kleine Ewok bewezen in Starwars.

Waar speelt Starwars zich af?

Starwars, wie kent de film niet. Het mooie en spannende verhaal tussen goed en kwaad speelt zich af in een ver sterrenstelsel. De ultieme strijd tussen goed en kwaad wordt uitgevochten. Een soort kracht The Force speelt hier een belangrijke rol bij. Hoe het verhaal is? Dat vertellen we je.