Star Wars: The Clone Wars – Republic Heroes

Star Wars: The Clone Wars Republic Heroes is een third person actie-adventure video game ontwikkeld door Krome Studios, uitgegeven door LucasArts en uitgebracht voor Microsoft Windows, Xbox 360, PlayStation 3, Wii, PSP en PlayStation 2 (de laatste wordt pas vrijgegeven in de Verenigde Staten). Een Nintendo DS-versie ontwikkeld door LucasArts Singapore werd ook uitgebracht. Het spel is een gelijkspel in om The Clone Wars tv-serie en werd uitgebracht op 6 oktober 2009.

Een gloednieuwe verhaallijn neemt de speler op een veelzijdige avontuur om destructieve plot een mysterieuze techno moordenaar te stoppen. Het spel vindt plaats tussen Seizoen 1 en Seizoen 2 van de tv-serie. Primaire antagonisten van het spel zijn premiejager Cad Bane, Skakoan huurling Kul Teska en Sith Lord Count Dooku, samen met zijn leerling Asajj Ventress.

De game stelt spelers in staat om te spelen als Jedi Knights, clone troopers en andere personages, en bevat 40 missies. De gameplay verandert op bepaalde missies. Op missies met Jedi personages, het is platformactie gebaseerd. Op missies met Clone karakters, is het third-person shooting gebaseerd. Het spel heeft een vergelijkbare visuele kijken naar de serie over wat het is gebaseerd. Het gevoel van het spel is vergelijkbaar met LucasArts 2005 video game, Star Wars Episode III: Revenge of the Sith, Star Wars The Force Unleashed, en de LEGO Star Wars-serie. Het spel bevat ook een daling in / drop-out co-op mode. Een vaste camerahoek wordt gebruikt in het spel.

Star Wars: The Clone Wars Republic Heroes scoorde het algemeen negatieve beoordelingen. Chris Roper van IGN gaf het spel een 4,8 / 10, het starten van zijn beoordeling door te zeggen: Het eerste wat je zal opvallen is dat vrijwel onafhankelijk van welk systeem je speelt op, het ziet er nogal verschrikkelijk.[7] Roper dan gaat verder met te zeggen: “over vijf seconden nadat je merkt hoe slecht het eruit ziet, zul je beseffen dat platformactie elementen van het spel zijn niet meer reageert en vaak frustrerend.Hij sloot zijn recensie waarin staat dat Tenzij u of uw kinderen willen spelen als Jedi of clone troopers alleen omwille van doen, dan is er echt niets hier dat zal houden iedereen, jong of oud, interesse voor heel lang. Roper adviseert het spelen van een Lego Star Wars spel plaats. Het spel was ook kritiek op het vaste camera view.

De game scoorde een algemeen ongunstige 46% bij Metacritic.com.